آیا با شیوه درست برنامه کاری برای شروع کسب و کار آشنا هستید؟
شروع یک کسب و کار و بیزینس تازه برای خیلی از افراد جزو اهدافی است که در پی آن هستند.
در زندگی همه ما داشتن یک کسب و کار پررونق جزو عوامل مهم برای خوشبختی است؛ چرا که یک شغل خوب باعث یک درآمد خوب و یک درآمد خوب باعث زندگی خوب خواهد شد.
ممکن است در بسیاری از مقاله ها درباره استارت یک کسب و کار مطالب مختلفی را خوانده باشید. مطالبی مانند تعیین هدف، بررسی سرمایه، چگونگی راه اندازی کسب و کار، آنالیز ایده و هدف و …
ولی در این میان مطلب مهمی وجود دارد که کمتر درباره آن صحبت شده است و ما در این مقاله قصد داریم به بیان و بررسی آن بپردازیم.
موضوعی که نقش بسیار مهمی در شروع کسب و کار شما خواهد داشت؛ پس با دقت بیشتر این نوشتار را دنبال کنید.
برنامه ریزی کاری یعنی چه؟
برنامه ریزی کاری یک طرح کلی از کار شما است که به تشریح نوع کار و چگونگی انجام آن می پردازد.
برنامه کاری دستورالعملی مستند برای شروع کسب و کار شما است و به عبارت دیگر؛
این برنامه ریزی کاری است که در هر مرحله از کسب و کارتان، مسیر پیش روی شما را مشخص می کند.
برای دانلود کامل متن پی دی اف مقاله روی لینک زیر کلیک کنید
آیا با شیوه درست برنامه کاری برای شروع کسب و کار آشنا هستید؟
اهمیت برنامه کاری برای شروع کسب و کار و پیشرفت آن
بدیهی است که اولین قدم برای شروع یک کسب و کار، یافتن ایده و تحلیل آن است.
زمانی که ایده ای را انتخاب کرده و به این نتیجه رسیدید که می توانید در آن ایده پیش رفته و موفق شوید، نیاز است که برای موفقیت در آن ایده برنامه ریزی کنید.
اما سوال اینجاست
چگونه می توانید به درستی برای کاری که هنوز آغاز نشده است برنامه ریزی کنید؟!
ساده یا پیچیده بودن برنامه ریزی کاری شما بستگی به بزرگی و کوچکی ایده شما دارد. هرچقدر که ایده شما بزرگتر باشد، برنامه ریزی شما نیز باید جزئی تر و رسمی تر باشد و هرچقدر که ایده و شما کوچکتر باشد، برنامه ریزی شما نیز کوتاه تر و ساده تر می شود.
برای یک برنامه کاری باید پروژه ای را برای خود تعیین کرده و بر طبق آن پیش بروید!
اگر یک برنامه کاری عالی داشته باشید، می دانید که در هر مرحله چه کاری انجام دهید و می توانید پیشرفت خود را با برنامه کاری ای که مشخص کرده اید بسنجید، تا بتوانید مطمئن شوید همیشه در وضعیت مطلوب دارید.
ما موارد و عنوان های این پروژه را برای شما شرخ می دهیم تا بتوانید آن را به راحتی با هدف و ایده خود تطبیق داده و پیش بروید.
برنامه کاری باید شامل چه مواردی باشد؟
برنامه کاری شما برای شروع کسب و کار باید به گونه ای باشد که بتواند به این چند سوال پاسخ بدهد:
- کار شما چیست و چگونه آن را پیش خواهید برد
- مشتریان شما چه کسانی هستند
- چگونه باید مشتریان جدید پیدا کنید
- هر ماه باید چقدر پول خرج روند کاری خود کنید
- محصولات و خدمات خود را به چه قیمتی عرضه می کنید
- مقدار سودی که انتظار دارید از این کار کسب کنید چقدر است
برنامه کاری باید شامل چه بخش هایی باشد؟
برنامه ریزی کاری شما برای شروع کسب و کارتان باید شامل چهار بخش باشد:
۱- برداشت کلی: شما باید یک تصویر کلی از کار خود داشته باشید. یعنی باید بدانید که کارتان چیست و چگونه باید محصولات و خدمات خود را عرضه کنید.
۲- مشتریان: شما باید مفصلا مشخص کنید که مشتریانتان چه کسانی هستند و همچنین بخش هزینه ها و دیگر موارد مالی مرتبط را بررسی کنید.
۳- بازاریابی: در این بخش باید درباره روش هایی که فکر کنید که قرار است برای شما مشتری جذب کرده و باعث شناخته شدن و پیشرفت شما شود.
۴- فرآیندها: آخرین بخش برنامه کاری شما به تشریح این موضوع می پردازد که چگونه برای اداره کارتان برنامه ریزی کنید. فرایندی که در این بخش شرح داده می شود به شما کمک خواهد کرد تا مطمئن شوید همه مراحل را انجام داده اید.
نکات مهم برای نوشتن برنامه کاری
- برای نوشتن برنامه کاری و شروع کسب و کار خود، با حوصله و علاقه نوشتن این برنامه را آغاز کنید و صرفا به این دلیل که مجبور به انجام هستید، آن را انجام ندهید. شما قرار است که در از این برنامه در سراسر زندگی خود استفاده کنید.
این برنامه بسیار موثر است و به موفقیت شما کمک زیادی خواهد کرد. بنابراین؛ برای تهیه آن وقت بگذارید و تا جایی که ممکن است جزئیات را وارد کنید. - بهتر است قبل از اینکه چیزی را به برنامه کاریتان اضافه کنید، به مزایا و معایب و روش های متعدد فروش فکر کنید.
- حتما لازم نیست با یکبار نشستن پشت میز برنامه کاری خود را بنویسید و تکمیل کنید. نوشتن این برنامه می تواند چند روز طول بکشد و این موضوع هیچ اشکالی ندارد. تهیه برنامه کاری پیچیده نیست. اما شاید بخواهید در مورد هر بخش آن فکر کنید. بنابراین در تهیه و تکمیل آن عجله نکنید.
درباره نیلوفر فلاح
نیلوفر فلاح فارغ التحصیل کارشناسی علوم ارتباطات (روزنامه نگاری) است. او روزنامهنگار آزاد و نویسندهایست که تاکنون بیش از ۱۰۰کتاب در حوزهی روانشناسی و کسب وکار را نقد و بررسی کرده و مطالب نوستالژی و طنزهای گوناگونی با قلم وی منتشر شده و همچنین فیلمنامههای تبلیغاتی متعددی نوشته اوست.
نوشته های بیشتر از نیلوفر فلاح
دیدگاهتان را بنویسید