جلسه اول کارگاه ایده تا محصول تجاری برگزار شد
جلسه اول کارگاه از ایده تا محصول تجاری پنج شنبه ۱ اسفندماه از ساعت ۱۶:۳۰ الی ۲۱ با تدریس فرشته ایران نژاد و شهاب رحیم زاده و از سوی مدرسه تحول فردی برگزار شد.
عملکرد مغز:
فرشته ایران نژاد در قسمت اول در خصوص عملکرد مغز توضیح داد که مغز انسان منفی نگر است و این موضوع زمانی که یک ایده ناب به ذهنمان خطور می کند بیشتر به چشم می خورد چراکه به ما هشدار می دهد این کار شدنی نیست و با شکست مواجه می شوی! همین جملات منفی در ذهن خطور می کند و آنقدر پر رنگ می شود که در نهایت اجازه ی ورود به عرصه ی کاری را نمی دهد. پس باید دقت داشته باشید که به ذهن منفی نگرتان اجازه ی پیشرفت ندهید.
قانون انرژی یکی دیگر از مواردی است که باید به آن توجه داشت چرا که ما با کلماتی که ادا می کنیم در واقع زندگی می کنیم.
قطعا هر چیزی که به آن فکر کنیم و بیان کنیم برای مان اتفاق خواهد افتاد پس در بخش دوم علاوه بر کنترل ذهن منفی مان باید تلاش کنیم به اتفاقات مثبت فکر کنیم.
گاهی نیاز است که صحبت ها و دعاهای روزمره خود را بررسی کنیم چراکه وقتی آن ها را بیان می کنیم کم کم باور می کنیم.
اگر در شرایط سخت قرار گرفتید باید دریچه ی فکرهای مثبت را به روی خودتان باز کنید و همانطور که در قرآن هم آمده همراه هر سختی آسانی هست. به این نکته توجه داشته باشید که آسایش و راحتی در کنار سختی است.
مثبت نگری:
باید تمرین مثبت نگری کنیم و اگر این تمرین را انجام ندهیم ناخوآگاهِ مغزمان منفی نگر است در نهایت منفی فکر می کند.
برای این تمرین چند اتفاق ناگوار که در زندگی تان رخ داده را می نویسید و همزمان به اتفاق های خوبی که در عین این شرایط سخت برای تان پیش آمده هم یادداشت می کنید.
این تمرین کمک می کند ذهن شما حتی در زمان سختی اتفاقات مثبت را هم ببیند.
زمانی که کلام و توجه ما درگیر می شود ما آن را ابتدا باور سپس خلق و در نهایت تجربه می کنیم. وقتی که این تجربه را تعریف می کنیم دوباره این چرخه اتفاق می افتد و باور ما قوی تر می شود. برخی کلمات مثل نکنه و اگر کلمه های محدود کننده هستند و باید مراقب باشیم این کلمات بر باور ما تاثیرنگذارد.
در قسمت دوم شهاب رحیم زاده در مقابل دیدگان حاضران قرار گرفت و گفت: سه نوع یادگیری وجود دارد؛ تصادفی، آگاهانه و هوشمندانه.
یادگیری هوشمندانه اهمیت دارد و باید از این روش برای یادگیری استفاده کنیم. یکی از روش های یادگیری هوشمندانه هضم تجربه دیگران است. اگر هر روز یک کار روتین را انجام بدهید در واقع تجربه به دست نمی آورید ولی اگر اتفاقات تازه ای برای شما رقم بخورد یعنی در حال به دست آوردن تجربه هستید.
برای راه اندازی یک کسب و کار باید ایده داشته باشیم و نکته اینجاست که نیاز نیست ایده مان حتما نو باشد. در گام بعدی باید روشی را انتخاب کنیم که مثل رانندگی هر لحظه بر آن کنترل داشته باشیم.
مراحل رسیدن یک ایده تا محصول تجاری:
ایده برای شروع کسب و کار/ ایده برای انتخاب نام کسب و کار/ ایده برای طراحی محصول/ ایده برای تغییر محصول/ ایده برای جذب مشتری/ ایده برای افزایش فروش
همه ما خلاقیت داریم ولی نمی دانیم چگونه از آن استفاده کنیم. در این دوره برای تقویت خلاقیت از روش چابک استفاده می کنیم. با استفاده از این روش می توان یک پروژه ی ۶ ماهه را ۲ ماهه انجام داد.
برای داشتن یک کسب و کار موفق باید ابتدا نیازها و مسئله را در سطح جامعه پیدا کنیم و در نهایت ایده را راه اندازی کنیم. باید مسئله را ابتدا برای خودمان ساده کنیم و برای این کار از تکنیک ۵ چرا استفاده می کنیم. نکته ای که حائز اهمیت است اینجاست که کمیت بیشتر از کیفیت اهمیت دارد.
اگر یک ایده را به ده ایده تبدیل کنیم موجب افزایش کیفیت نیز می شود.
استفاده از روش بارش فکری در اصل به ما می گوید که خلاقیت چه فایده هایی دارد. “بارش فکری” و روش “چی میشه اگه…” دو تکنیک ایده پردازی است که در این کارگاه مفصل در موردشان صحبت شد.
مسیر موفقیت و مسیر شکست تقریبا شبیه هم هستند اما باید با تلاش و پشت کار در این مسیر گام برداشت تا بتوان به موفقیت دست یافت.
درباره فاطمه زاهد
فاطمه زاهد فارغ التحصیل رشته علوم ارتباطات (روزنامه نگاری) است. او تاکنون در چند خبرگزاری به عنوان خبرنگار در حوزه های فرهنگ و هنر و و سرویس سیاسی فعالیت کرده است. فاطمه زاهد خبرنگار آزاد است و تاکنون معرفی چند کتاب نوشته است.
نوشته های بیشتر از فاطمه زاهد
دیدگاهتان را بنویسید
ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید