کارگاه رفتار شناسی دیسک برگزار شد
کارگاه شخصیت شناسی دیسک، پنج شنبه اولین روز اسفندماه ۹۸ از ساعت ۱۰ الی ۱۶ با حضور جمع زیادی از مدیران، کارمندان و افراد علاقه مند به مبحث شخصیت شناسی با تدریس فربد طهرانی و از سوی مدرسه تحول فردی برگزار شد.
مدل رفتارشناسی دیسک چیست؟ تا به حال به این فکر کردید که با توجه به مدل رفتاری انسان ها و شناخت انواع تیپ های شخصیتی بتوانید رفتاری موثر با تمام انسان ها داشته باشید و در کار و زندگی خود به فردی حرفه ای تبدیل شوید؟ در این کارگاه ۶ ساعته آموزش می بینید که به چنین فردی تبدیل شوید و در هر جایگاهی که هستید به موفقیت برسید.
شناخت مدل دیسک چه کمکی به ما می کند؟
خودشناسی: شناخت دقیق ظرفیت خود، بایدها و نبایدهای خود، ضعف های خود و…
شناخت دیگران: ارتباط راحت تر، شناخت زبان بدن طرف مقابل، مدل رفتاری، نحوه لباس پوشیدن آن ها، عکس روی گوشی و…
استخدام: شناخت سریع متقاضی، پیدا کردن شغل مورد نظر و متناسب با شخصیت خود، انتخاب های بهتر، زمان مصاحبه کم تر و تاثیرگذار تر و…
ازدواج: انتخاب همسر متناسب، زندگی با جنگ کمتر و…
ارتباط با فرزندان: کشف استعداد فرزندان، کشف روش تشویقی آن ها و…
فروش و تبلیغات: یکسان برخورد نکردن با همه مشتری ها، مدل طراحی برای انواع افراد، متن تبلیغات و…
شخصیت شناسی دیسک از کنارهم قرار گرفتن چهار مدل شخصتی D؛ به معنای برتری طلبی، I؛ تاثیر گذاری، S به معنای ثبات و C به معنای تطابق تشکیل شده که هر کدام از آن ها به صورت غالب یا نسبی در افراد دیده می شود. همچنین این ۴ مورد از کودکی بسته به نوع محیط زندگی و روابط با افراد مختلف شکل می گیرد که در انتها آینده رفتاری فرد را تشکیل می دهد.
نکاتی که برای شناخت افراد با تیپ شخصیتی D (برتری طلب) باید بدانیم
ترجیح به صحبت رو در رو دارند، نتیجه گرا هستند و نحوه رسیدن به نتیجه مهم نیست بلکه خود نتیجه مهم است، هرچیزی را همانگونه که هست می گویند. محکم صحبت می کنند و شک و دودلی ندارند، صحبت مخاطب را قطع می کنند، نگاه به چشمان را قبول دارند.
در برخورد با این افراد فاصله تان را حفظ کنید، قوی دست بدهید و با گوشی و خودکار و… بازی نکنید. با شک و تردید حرف نزنید، داستان گویی نکنید و طفره نروید، حس رقابت را در این افراد تحریک کنید، اختیار تصمیم گیری بدهید، اگر در حال انتقال تجربه هستند حتما یادداشت برداری کنید در واقع این برگ برنده شما برای تاثیرگذاری است.
از کلمات و جملاتی مثل بردن، نتیجه، هم اکنون، جدید و منحصر به فرد، چالش، فوری، هرچه سریع تر، طبق نظر شما و… استفاده کنید.
آن ها نگاه مستقیمی دارند، از انگشت ها به خصوص انگشت اشاره استفاده می کنند، اهل گوش دادن نیستند و… صدای بسیار بلندی دارند، زیاد حرف می زنند اما مفید، محکم صحبت می کنند و… آن ها ریسک پذیرند، مسیولیت پذیر و شجاع هستند. این افراد می توانند سرپرستی، مدیریت و کنترل افراد را به عهده بگیرند و به خوبی از پس آن بربیایند.
نکاتی که برای شناخت افراد با تیپ شخصیتی I (تاثیرگذار) باید بدانیم
افرادی که این تیپ شخصیتی را دارند معمولا بلند فکر می کنند، اجتماعی بودن را دوست دارند، به گروه تعلق داشتن را می پسندند، پر انرژی و خوش گذران هستند، خیلی زود خودمانی می شوند و اگر می خواهید بر روی افرادی با چنین شخصیتی تاثیر بگذارید باید کاری کنید از خودشان تعریف کنند.
آن ها بسیار خوش بین هستند و سریع اعتماد می کنند، جنبه منفی کار را نمی بینند و به جزییات توجهی ندارند، تنوع طلبند، ایده پردازهای قهاری هستند.
حواس پرتی جز لاینفک زندگی این افراد است و تمرکز بسیار پایینی دارند، آن ها متقاعدگر و ترغیب کننده هستند.
حرکات کنترل نشده دارند، تماس فیزیکی مثل دست و بغل را دوست دارند و زود صمیمی می شوند، بلند و با نوسان حرف می زنند، لطیفه گوی خوبی هستند، غیررسمی، عدم تمرکز در کلام و انحراف از موضوع در بیان آن ها کاملا مشهود است. با آن ها با انرژی باشید، نوسان در صدای خود داشته باشید، در برخورد با این افراد منفی نگری نکنید، در مورد جزییات بحث نکنید، انتظار سروقت بودن را نداشته باشید.
نکاتی که برای شناخت افراد با تیپ شخصیتی S (ثبات) باید بدانیم
صبوری، پایداری، آرامش، صداقت، اهل خانواده، اهل همکاری و… هستند مثل افراد با تیپ شخصیتی I با شور و شوق نیستند ولی تیم ورک را ترجیح می دهند، پایبندی به ارزش ها در آن ها بسیار قوی است و در کسب و کارتان اگر با چنین افرادی برخورد داشتید می توانید از جمله هایی مثل: این کار امنیت خانواده ها را تامین می کند و… استفاده کنید.
خجالتی هستند و این موضوع دال بر عدم اعتماد به نفس شان نیست. آن ها در برابر تغییر مقاومت می کنند، اهل ریسک نیستند، همیشه بیش از انتظار کار می کنند، به سوپرایز شدن علاقه ای ندارند و برای رفاه خانواده کار می کنند.
آن ها در ارتباط رودررو قدرت بیان ندارند، در سوال هایی که می پرسند به دنبال امنیت هستند. در برخورد با این افراد نباید حالت تهاجمی داشته باشید، فاصله را حفظ کنید، نگاه دوستانه داشته باشید، سرعت عمل تان را کم کنید، گرم و صمیمی ارتباط برقرار کنید اما نه به شدت، با تن صدای پایین صحبت کنید، آرامش و متانت داشته باشید.
از کلمات و جملاتی مانند: مجبوریم، ریسک را بپذیرید، احتمالا، پیچیده، همین الان تصمیم بگیرید، تغییر بزرگ، برتری، جدیدترین ها، متنوع و… نباید استفاده کنید.
نکاتی که برای شناخت افراد با تیپ شخصیتی C (تطابق، با وجدان) باید بدانیم
ثبات رفتاری، این افراد بسیار استاندارد هستند مثلا اگر قرمه سبزی بر اساس اصول درست نشود اصلا آن غذا را به عنوان قرمه سبزی قبول ندارند، آموزش پذیری بالایی دارند، تمرکز و دقت بالا، تحقیق جز علایق آن هاست و معتقدند اگر حرفی زده می شود باید با تحقیق باشد.
آن ها نگاه ریزی به جزییات دارند، اگر مدیری با این تیپ شخصیتی دارید باید گزارشات دقیق و مکتوبی ارایه بدهید تا بپذیرد، سرد و بی روح بودن جز شخصیت آن ها است و وسواس نظم و قانونی بودن را دارند.
این افراد به آدم رباتی های بزرگ معروف هستند، قبل از هر کاری تحقیق و بررسی می کنند، بدبین و نکته سنج هستند. اولین سوالی که این تیپ شخصیتی بعد از پیشنهاد کاری می پرسند این است که: هیچ فکر کردی که چقد سرمایه می خواهد؟ تخصص داری؟ چقدر سود می دهد؟ به دردسرش می ارزد؟
این افراد از بیرون خیلی مرتب به نظر می رسند و به اصطلاح اتو کشیده هستند، حرکات کم و کنترل شده ای دارند، با فاصله از شما می ایستند، متفکرانه صحبت می کنند، تن صدا پایینی دارند و با جزییات حرف می زنند.
در برخورد با آن ها با شک و تردید حرف نزنید، با صدای تان بازی نکنید. زمان برای آن ها بسیار مهم است، منطقی حرف بزنید، معمولا تمرکزشان روی حقایق است و خواستار اطلاعات دقیق و مستند هستند.
شلخته نباشید، حرف شان را قطع نکنید، وقتشان را تلف نکنید، نخواهید زود اقدام کنند، غلط نگارشی نداشته باشید، شوخی نکنید، پراکندگی صحبت نداشته باشید و…
تمام این خصوصیت ها و نکات شخصیتی که در این مطلب آورده شده تنها چکیده ای از این کارگاه است که مطمنا دانستن این نکات هر فردی را چند پله بالاتر می برد و به موفقیت نزدیک تر می کند. اگر بتوانیم تیپ شخصیتی اطرافیان خود را بشناسیم و با هر کدام روش برخورد خاص خودشان را پیش گیریم قطعا اتفاق مهمی را در زندگی خود رقم می زنیم که اعتماد، مجادله ی کمتر، آرامش، اعتماد به نفس بالا، آسودگی خاطر و… از آن جمله اند.
نکته مهمی که باید بدانیم اینجاست که: با شناخت مدل رفتاری کارهای مان را توجیه نمی کنیم بلکه کارهای مان را اصلاح می کنیم!
درباره فاطمه زاهد
فاطمه زاهد فارغ التحصیل رشته علوم ارتباطات (روزنامه نگاری) است. او تاکنون در چند خبرگزاری به عنوان خبرنگار در حوزه های فرهنگ و هنر و و سرویس سیاسی فعالیت کرده است. فاطمه زاهد خبرنگار آزاد است و تاکنون معرفی چند کتاب نوشته است.
نوشته های بیشتر از فاطمه زاهد
دیدگاهتان را بنویسید
ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید