روزمرگی چیست و چگونه از آن رها شویم؟
مسافر! من انسانهایی را دیدهام که ایستاده مردهاند…
نوشتهٔ محمود پیرحیاتی
[av_hr class=’short’ height=’۵۰’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’۵۰px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’۳۰px’ custom_margin_bottom=’۳۰px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-20h6r9′ custom_class=” admin_preview_bg=”]
چند روز قبل برای شرکت در جلسهای در ارتباط با کارهای مدرسه تحول فردی از منزل بیرون آمدم. مردم همچنان با عجله و شتاب برای رفتن به اداره و محل کار حرکت میکردند. این امر باعث شد لحظهای درنگ کنم و سرگرم تماشای مردم شوم. من به عنوان مربی تحول فردی با دیدن این لحظه ها خیلی مسائل را بررسی میکنم.
مردمی را میدیدم که با وجود اینکه شروع روز بود و اول صبح و هنوز کار آغاز نشده بود و با کسی ارتباط نگرفته بودند، اخمو، ناراحت، عصبانی، چهره گرفته و بیحال بودند.
یاد جملهای افتادم که در کتاب «فقط آویزان خودت شو» به آن اشاره کردهام:
مسافر! من انسانهایی را دیدهام که ایستاده مردهاند.
اینجا بود که تصمیم گرفتم این مقاله را برای مخاطبان مدرسه تحول فردی بنویسم. بلکه بتوانم نکاتی را برای به دست آوردن شادی و لذت زندگی به اعضای مدرسه و شما خوانندگان محترم ارائه دهم.
روزمرگی چیست؟
ذهن انسان از اول صبح شروع به جستجو، حرف، فکر و خیال میکند. و باید خواب پریشان و درگیریهای زیاد آن را هم به فعالیت ذهن اضافه کرد. ذهن استاد خیالبافی است.
وقتی که شب خسته از کار روزانه به منزل برمیگردیم و میخواهیم ساعتی استراحت کنیم، ذهن شروع میکند و ما را درگیر مسائل پیش و پا افتاده و روزمره میکند. ما را دچار چالشهایی میکند که هیچ فایدهای برایمان ندارد و بیهوده درگیرمان میکند.
حال اگر ما برای خود سرمایهگذاری نکنیم؟ برای تغییر و تحول خود برنامهای نریزیم؟
آیا میتوانیم به راحتی زندگی کنیم؟
آیا با این وضع ماشینی زندگی امروزه میتوانیم برای خودمان باشیم و از زندگی لذت ببریم؟
من به عنوان مدیر و مربی تحول فردی در مدرسه تحول فردی به این نتیجه رسیدهام تا زمانی که ذهن انسان درست نشود، تا زمانی که انسان اداره امور خود را به دست نگیرد و ذهن را در مسیر درست هدایت نکند ، نمیتواند از زندگی خود لذت ببرد و آنطور که میخواهد زندگی خود را بسازد و زندگی کند!
هر روز درگیر کار بیشتر، غرولندهای زیاد، کینه، حسادت، قضاوت و کمالگرایی میشود . و هر روز با خود غریبهتر و در این اثنا ذهن فعالتر شده و انسان را بیشتر سرگرم خود میکند.
بیشتر کار کن. تو نیازمند زندگی بهتر هستی. ماشین خوب و مدل بالا، خانه و ویلای بزرگ در بهترین جای کشور و بهانههای زیادی از این قبیل زندگی را به کام انسان تلخ میکند.
هر روز به چیزهایی که میخواهیم افزوده میشود. و دریغ از لحظه و ساعتی که به خودمان اختصاص بدهیم و برای خود برنامههایی داشته باشیم. حالمان بد میشود ولی دلیلش را نمیفهمیم. خودمان را با دیگران مقایسه میکنیم در صورتی که شرایطمان اصلاً مثل آنها نیست. به این دقت نمیکنیم .که هر کسی شرایط خاص خودش را دارد. خودمان را نمیپذیریم و تیشه به ریشه زندگی خود میزنیم.
با حسد، قضاوت، مقایسه، کینه و … هر روز با خود غریبهتر میشویم و دورتر از خود و در آخر خود را فراموش میکنیم.
چطور از روزمرگی رها شویم؟
در اینجا نکاتی ارائه میدهم تا فاصله دوری از خودمان را کمتر کنیم و با خودمان آشنا شویم و به روزمره بودن و روزمرگی غلبه کنیم.
- از زندگی خود لذت ببرید. وقتی ابتدای صبح چشمان خود را باز میکنید. برای چند ثانیه در رختخواب خود بنشینید و از خدای خود بابت فرصت دوباره زندگی تشکر کنید. لبخند بزنید. به خود بگویید هر طور شده امروز از زندگی خود نهایت لذت را میبرید و تغییراتی حتی جزئی در زندگی خود به وجود میآورید.
- تا میتوانید اول صبح مراقبه داشته باشید. همانطور که در کتاب «قاتل رویاهایت را بشناس» آوردهام مراقبه کمک میکند تمرکز انسان زیاد شود .و با تمرکز بهتر و بیشتری به انجام کارهای روزانه بپردازید.
- کارهای روزانه خود را از شب قبل یادداشت کنید. با آوردن کارها از ذهن بر روی کاغذ، ذهن رها شده و تراکم اطلاعات آن به پایینترین حد خود رسیده است. به همین دلیل شما منظمتر و با برنامهتر جلو میروید. و این عمل باعث میشود از کلافگی و غرولندهای روزانه جلوگیری کنید و دچار استرس و سردرگمی در کارها نشوید.
- مطالعه روزانه داشته باشید. هر روز حتی برای یک ربع هم که شده برای مطالعه خود وقت بگذارید. مطالعه کردن مستمر و ادامهدار به شما کمک میکند هم از نظر دانش روی خود سرمایهگذاری کنید. و هم با داشتن یک برنامه مرتب مطالعه اعتماد به خودتان را زیاد کنید.
- ورزش کنید. یک برنامه تدوین شده ورزشی از باشگاه گرفته تا پیادهروی و یک برنامه مشخص باعث نشاط بدن میشود. و ذهن آرامتر و با آسایش بیشتری به کمک انسان شتافته و دیگر هر جایی پرسه نمیزند.
- برنامهریزی داشته باشید. داشتن برنامهریزی این کمک و اعتماد به نفس را به شما میدهد.که شما برای هر ثانیه و لحظههای زندگی خود برنامه دارید. داشتن برنامه اعتماد شما را به خود و بعد به زندگیتان بیشتر میکند.
- وقتی به ذهن برنامه بدهیم و با نظم و ترتیب روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه پیش برویم مطمئناً موفق میشویم. و حالمان هر روز با خودمان خوب میشود و دیگر با خودمان بیگانه نمیمانیم.
درباره محمود پیرحیاتی
مربی و مدرس تحول فردی و نویسنده کتاب فقط آویزان خودت شو
نوشته های بیشتر از محمود پیرحیاتیمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
جمله سنگین و پر معنایی بود که بعضی از انسانها ایستاده مرده اند! ممنونم.
سرگردانی یکی از نشانه های غریبگی با خود است.
به جای این در و آن در زدن های ظاهری بهترین کار، یافتن راهی برای شفای ذهن است.
ممنون برای مطالب مفید و کاربردی تون.